16. toukokuuta 2013

Munakaskäärö

Huhtikuun Ruoka-pirkassa oli Texmex-munakaskäärön ohje, josta innostuttiin heti. Meille siitä tuli pelkkä munakaskäärö, koska en itse pysty vahvempia mausteita käyttämään. Alkuperäinen ohje löytyy täältä - Klick!. Myö tehtiin kutakuinkin näin: 

5 dl rasvatonta maitoa
4 kananmunaa
3/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1/4 dl öljyä

Täyte: 
400g sika-nauta jauhelihaa
2 dl sipulikuutioita
Ketsuppia
Jauhelihamaustetta
Koskenlaskija Paprika -sulatejuustoa

Pinnalle: 
Juustoraastetta

1. Vatkaa kananmunat kevyesti maidon joukkoon. Lisää suola, vehnäjauhot ja öljy. Vatkaa taikina tasaiseksi. Anna turvota n. 15 minuuttia. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja kaada taikina paperin päälle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. 
2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulit, koskenlaskija ja mausteet. Sekoita ja anna hautua. 
3. Levitä jauhelihaseos munakaslevylle ja kääri rullaksi. Ripottele pinnalle juustoraaste. Laita vielä uuniin pariksi minuutiksi niin että juusto sulaa. 

Omasta ei kyllä tullut ulkoisesti mitenkään ohjeen kuvan veroista, johtuneeko siitä että muutin käytännössä katsoen yli puolet reseptistä, vai siitä etten käyttänyt Pirkka -tuotteita kuten ohjeessa painotettiin. ;) Joka tapauksessa herkullista oli! Parhaimmillaan tämä ilmeisesti olisi vihreän salaatin kanssa, mutta koska tämä oli hetken mielijohde eikä salaattia ollut, meillä lisukkeena oli täysjyväpastaa ja lohikastiketta. (En sano ettäkö jälkimmäinen olisi paras yhdistelmä, mutta lohikastiketta oli edellisen päivän ruualta jäänyt ja se piti syödä pois..ehkä tästäkin syystä minusta ei varsinaista ruokabloggaajaa tule. ;).)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti