12. huhtikuuta 2013

Mansikka-vanilja-suklaakakku


Kokeilimme toverin kanssa hyydykekakkua valion vaniljavaahdosta, jossa lisämakuna mansikkasuklaata. Yhdistimme siihen Mau!kas ruokablogin Kolmen suklaan juustokakusta kerrosidean, sekä Muumilimu-kiilteen. Siitä tulikin herkullista! 


MANSIKKA-VANILJA-SUKLAAKAKKU

Pohja: 
1 pkt Dops -keksejä (mutakakku)
75g margariinia

1.krs:
1 levy Maraboun mansikkasuklaata
1/2 prk Valio Eila Laktoositon Vaniljakastiketta
3 liivatelehteä

2.krs:
1/2 prk Valio Eila Laktoositon Vaniljakastiketta
1 prk Valio Vaniljarahkaa
3 liivatelehteä
n. 0,25dl muumilimua

Muumilimukiille:
2 liivatelehteä
2 dl muumilimua


1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Levitä tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sulata mansikkasuklaa. Laita liivatteet likoamaan pieneen määrään vettä.
3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja jaa se kahteen osaan.
4. Sekoita vaniljavaahdon joukkoon sulatettu mansikkasuklaa. Purista liivatteista vesi, liota ne pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita ohuena nauhana suklaa-vaniljavaahdon joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa reilu puoli tuntia, tai kunnes on hyytynyt kestääkseen toisen kerroksen, tai pakastimessa n. 5 minuuttia. 
5. Sekoita lopun vaniljavaahdon kanssa vaniljarahka. Purista liivatteista vesi, ja liota ne kuumennettuun, pieneen määrään muumilimua. Kaada ohuena nauhana vaniljavaahdon joukkoon, ja lisää jo hyytyneen 1.kerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa reilu puoli tuntia, tai kunnes on hyytynyt kestääkseen toisen kerroksen, tai pakastimessa n. 5 minuuttia. 


6. Liota kiilteen liivatteet kylmässä vedessä. Purista vesi pois, ja sulata liivatteet kuumennetun muumilimun joukkoon. Varo sekoittamasta liian kovaotteisesti, koska muutoin muumilimuun muodostuu kuplia eikä kiilteestä tule tasainen. Anna jäähtyä ja kaada varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia, tai mieluiten aamuun saakka. 

KORISTELU

Koristelimme kakun muumi-teemalla valkoisella, vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla muumi-piparimuottien avulla. Muumien silmät on tehty kaakaojauheesta. Niiskuneidin otsatukka ja nilkkarengas puolestaan banaanilakusta kuorimalla käyttöön sen keltainen kuori.  
vikkelä vauva ehti napata kakusta palasen juuri ennen kuvaamista ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti