11. huhtikuuta 2013

Blogihaaste

Blogihaastetta pukannut jo.. noh, sanottakoon, että tämän vuoden alkupuolella. Ennen kuin ehdin haasteen kimppuun, minut ehdittiin haastaa kahden ystävän toimesta, joten vastaan tässä heidän molempien esittämään 11 kysymykseen. :)

 Ohjeet: 

Tämän haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.


***


11 asiaa minusta: 


1. Olen äiti; minulla on kaksi suloista lasta. 
2. Vapaa-aikanani tykkään askarrella kortteja, tehdä helmitöitä, piirtää sekä laulaa. 
3. Lempparivuodenaikani on talvi.
4. Olen 29-vuotias, vielä muutaman kuukauden.
5. Tykkään kirjoittaa perinteisiä kirjeitä, ja saada niitä. Samoin minua ilahduttaa suuresti muistaa ystäviä korteilla, ja se vasta lämmittääkin mieltä kun itse saa kortin tahi kirjeen. :)
6. Olen peruspositiivinen, iloinen ja onnellinen.
7.  Tykkään leipomisesta, sekä tietysti leipomusten maistelusta.
8. Olen ammatiltani lastenohjaaja, tällä hetkellä tosin hoitovapaalla. 
9. Arkielämääni tuo haastetta vaikea aurallinen migreeni, joka ilmaantui esiteini-iässä suureksi riesaksi.
10. Minulla on ruskeat keskipitkät hiukset ja sinivihreät silmät. 
11. Olen syntyperältäni päijäthämeläinen höystettynä savolaisilla vanhemmilla. Tällä hetkellä asustan Etelä-Suomessa. 
Ensimmäisenä Taitavan tytön kysymykset: 


1. Mitä odotat tällä hetkellä kovasti? Toukokuista mökkilomaviikkoa. :) 
2. Mitä pelkäät? Oletko päässyt jostain pelosta yli? Pelkään niinkin yleistä asiaa kuin hammaslääkäri. En tiedä mikä siinä on niin kammottavaa, lienee oikomishoidon peruja. Lapsena pelkäsin kamalasti hissejä sen jälkeen kun eksyin siskostani ja muusta perheestä suuressa keskussairaalassa hissien vuoksi. Tästä pelosta olen päässyt aikuisiällä yli. 
3. Oletko koskaan meinannut ns. lyödä hanskat tiskiin bloggailun suhteen? Olen kyllä. Tuntui jossain vaiheessa, ettei aika riitä millään ja koin huonoa omaatuntoa sen suhteen. Sitten aloin ajatella asiaa siltä kannalta, että pääosin kuitenkin teen tätä siksi, että se on mukavaa puuhaa ja helppo tapa arkistoida omia tuotoksia myös omaksi iloksi. Blogillani on vähän lukijoita. Päätin siis olla stressaamatta siitä kuinka paljon tai usein merkintöjä teen, ja olen onnistunut siinä kohtuullisesti. ;)
4. Mitkä ovat lempparikauppojasi? Tähän on pakko sanoa, että yleisesti nettikaupat. En oikein viihdy ihmisvilinässä, enkä siten kaupoissa ruuhka-aikaa. Joskus on ihan mukava lähteä hiljaiseen aikaan liikkeelle, mutta kaupat on silloin hyvin peruskauraa, mitä tästä lähistöltä löytyy. Askartelukauppa Sinelli on ehkä sellainen, missä ajoittain on ihana käyvä ihan katselemassa paikan päällä kaikkia ihania uutuuksia askartelun saralla. 
5. Mitä ostoslistaltasi löytyy nyt? Osoitekirja, LED-valaisin valokuvausta varten, pesukoneenpuhdistusaine, vauvalle sukkia, tulostimen mustekasetit sekä leivinjauhe. 
6. Onko joku väri, josta et pidä yhtään? Miksi? Suoranaisesti inhokkivärejä on verrattain vähän. Mutta yksi niistä on kyllä sinapinkeltainen. Mulle on jäänyt traumat, kun lapsuudenkodin huoneessani oli sinapinkeltaiset kaapit, ja mulla kesti vuositolkulla ennen kuin sain isäni suostumaan niiden maalaukseen. Sitten muutinkin parin vuoden päästä jo kotoa pois opiskelemaan. ;) 
7. Minne haluaisit matkustaa? Tällä hetkellä ihan vain Ruotsiin sukulaisia moikkaamaan pitkästä aikaa, ja kesällä sinne olemme menossakin. Suomen sisällä olisi myös ihana reissata ystäviä tapaamassa. 
8. Lähetätkö usein postikortteja ja kirjeitä? Jouluna ja synttäreinä muistan läheisimpiä ystäviä ja sukulaisia kortilla, useimmiten itsetehdyllä. Ystävänpäivänä tulee laitettua myös jokunen kortti matkaan, sekä ajoittain kortteja muuten vain. Kirjeitä kirjoittelen myös, minulla on muutama ihana ystävä joiden kanssa vaihdamme kuulumiset kirjeitse.
9. Mitä lainasit viimeksi kirjastosta? Pakko myöntää, että tästä on jo pari vuotta aikaa.. Mutta jokin romaani se oli, hömppäkirja. Nykyisin tulee luettua tosi vähän.
10. Kuinka monta kynsilakkaa omistat ja käytätkö niitä kaikkia? Kuivuneita tuskin lasketaan joten vain pari. Lakkaan tosi harvoin kynsiä, osittain siksi ettei ne kauaa kestä kun lasten kanssa saa pestä käsiä jatkuvasti. 
11. Entäs lankoja, onko niitä miten paljon? Käsityötaitoihin verrattuna niitä on jonkin verran, mutta harrastajan mielestä varmasti vähän. 10-15 kerää kuitenkin, joista voisi opetella tekemäänkin joskus jotain. ;)

Seuraavana Johann@n kysymykset:

1. Mitä tekisit, jos voisit tehdä mitä tahansa? Mä nukkuisin ihan ensiksi vaikka 5-6 tuntia putkeen, tai jopa hurjat 8 tuntia! Vauvamme on sitä mieltä, että nukkuminen on yliarvostettua, joten viimeisen 9 kuukauden aikana unet on tullut nukuttua pienissä pätkissä, 30 minuutista korkeintaan kolmeen tuntiin kerralla.
2. Mikä on elämän tarkoitus? Luin joskus hyvän aforismin aiheesta, joka tuli ensimmäisenä mieleen: "Eikö meidän elämämme nimenomainen tarkoitus ole elämän tekeminen edes vähän vähemmän vaikeaksi toinen toisillemme?" Tuossa on itua. Vaikka elämä on arvokas itsessään, eikä kukaan voi elää sitä puolestasi, itselle lisämerkitystä omalle elämälle tuo se, kun on jollekin lähimmäiselle tärkeä. Jokainen on oman elämänsä ohjaaja, mutta ystävät ja lähimmäiset ovat ne, jotka tekevät tietyllä tapaa elämästä elämisen arvoisen. 
3. Mikä tekee sinut onnelliseksi? Lapset ja perhe. Ystävät ja lähimmäiset. Sekä pienet arkipäiväiset asiat. 
4. Millaisena haluat nähdä elämäsi, kun sitä vanhana taaksepäin katselet? Mulla ei ole mitään konkreettisia tavoitteita kuten joillain. Mutta kai se tietty toive on, että suurimman osan elämästään toivoisi voivansa olla onnellinen. Siihen voi toki itsekin vaikuttaa, mutta elämä on opettanut senkin ettei kaikki avaimet ole omissa käsissä. Että vanhana kiikkutuolissa (haluan ehdottomasti, että mulla on vanhana mummona kiikkutuoli jossa keinuskella) voi ajatella eläneensä elämänsä parhaansa mukaan niillä eväillä mitä elämä on tullessaan tuonut ja ollut onnellinen. 
5. Mitä asiaa luulet katuvasi myöhemmin? Olen huomannut, että näitä asioita on hyvin vaikea, lähes mahdoton tunnistaa, ennen kuin huomaa katuvansa niitä ja on jo liian myöhäistä toimia toisin. 
6. Mikä on suuri salainen haaveesi? Haluaisin opiskella valokuvaajaksi. Tämä haave ei ihan kaikilta tosin ole salainen, mutta suurimmalta osalta ehkä kyllä. Ei sillä että tarvihtisi olla, ei vaan ehkä tule puheeksi arjen pyörteissä ja "akuutimpien" kuulumisien seassa.
7. Mitä asiaa itsestäsi ei monikaan tiedä? Monikaan ei ehkä tiedä, miten kova polte mulla on vaihtaa alaa, mutta miten kamalaa se on kun ei kertakaikkiaan keksi mitään muuta työtä mikä sopisi itselle yhtä täydellisesti kuin nykyinen oma ala. :D Onneksi lapset on vielä pieniä, ettei ole kovin ajankohtainen asia. ;) 
8. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua? Työelämään palanneena, mutta se millaista se on konkreettisesti nyt kun perheessä on lapsia, onkin asia jota ei täysin pysty kuvittelemaan. 
9. Ketä opettajaasi haluaisit kiittää erityisesti ja miksi? Erityispedagogiikan opettajaamme, joka opetti meille miten kiusaajat tunnistetaan ryhmässä, ja mikä auttaa jättämään heidät omaan arvoonsa. Tällä on ollut suuri arvo sekä itselle, että omassa työssä. 
10. Mitä matkustaminen sinulle merkitsee? Sanotaan niin päin, että olen enemmänkin koti-ihmisiä, viihdyn kotona arkipäivän rutiineissa ja touhuissa. Matkustaminen ajottain on ihan kivaa, mutta vielä ihanampaa on tulla takaisin kotiin. Se kertonee jo paljon. ;) Toki välillä se on mukavaa vaihtelua, mutta ehkä ennemmin silti loman viettoon vuokraan mieluiten jonkun mökin omasta rauhasta ja käperryn sinne perheen kesken viettämään aikaa ja nauttimaan luonnon rauhasta.
11. Miten sinusta tuli bloggari? Olin lukenut satunnaisesti lähinnä askartelu- ja helmityöaiheisia blogeja, ja pitänyt muutaman vuoden salasanasuojattua päiväkirjaa netissä. Sitten ystäväni perusti käsityöblogin, ja houkutteli minutkin pitämään blogia omista korteista, helmitöistä ja muista. Ja siitä se ajatus sitten lähti. :)

11 kysymystä haastamilleni:

1. Mitä harrastat?
2. Onko sinulla lapsia? Entä lemmikkieläimiä?  
3. Luetko paljon muiden blogeja oman bloggauksen lisäksi?
4. Mitä teit eilen?
5. Mihin matkustit viimeksi ja milloin?
6. Mitä työtä teet ja viihdytkö työssäsi? 
7. Mistä haaveilet? 
8. Jos saisit toivoa jotain konkreettista itsellesi, ihan mitä vain, mitä toivoisit? 
9. Millainen koti sinulla on? 
10. Millainen suhde sinulla on musiikkiin? Mainitse muutama lempiartisti/bändi. 
11. Minkä elokuvan olet viimeksi nähnyt? Käytkö paljon elokuvissa?

Ja vielä, haastan mukaan seuraavat 11 bloggaajaa: 

5 kommenttia:

 1. Hienot vastaukset! Kiitos Milla! :) Ja oikeesti kannustan sua alan vaihtoon, jos siltä vähänkin tuntuu. Olet vielä niin nuori, että ehdit hyvin opiskella vaikka uuden ammatin. Aina löytyy joku ratkaisu!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta, siinähän oli kivasti hommaa :) Nyt kuitenkin tehty ja haastettu seuraavat!

  VastaaPoista
 3. Johanna: Kiitos ja kiitos itsellesi haasteesta! Tämä oli kiva haaste. :) Mä oon samoilla linjoilla, ja siksi mietin ja kuulostelen koko ajan kuumeisesti mikä se uusi ala voisi olla. :)

  Anna P: Hienoa, että lähdit mukaan haasteeseen! Sulla on ihana blogi, oon saanut paljon inspiraatioita (joista suurin osa vielä ajanpuutteen vuoksi kyllä kokeilematta), kun sinne vahingossa löysin joku aika sitten lukemaan. :)

  VastaaPoista
 4. kiitos! Sun blogi on kiva myös! Hauskaa oli tämän blogin myötä löytää ihan uusia luettavia. Tsemppiä arkeen lasten kanssa - toivottavasti ehdit myös harrastaa ja pohtia mahdollista uranvaihtoa pidemmälle. =)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Oma aika kasvaa onneksi sitä myötä kun lapsetkin kasvaa. Nytkin jo huomattavasti enemmän aikaa kuin vaikka pari kuukautta sitten. :)

  VastaaPoista