Kokeilussa helppo voileipäkakku. Kakun idea sama kuin juustokakuissa, eli keksipohja ja kakku hyydytetään jääkaapissa. Alkuperäinen ohje löytyi Keksihylly -sivustolta, mutta tapani mukaan tein siihen melko paljon muutoksia. Alkuperäinen ohje oli naudanpaistista, omani kylmäsavustetusta lohesta.
Tästä tuli kyllä hyvää! Itseä hieman häiritsi keksipohjan makeus, mutta mies puolestaan kehui sitä - makuasioitahan nämä on.
LOHIVOILEIPÄKAKKU
Pohja:
200g Digestive -keksejä
100g Tuc suolakeksejä
100g margariinia
Täyte 1:
1 liivatelehti
200g Valio Viola kylmäsavustettu lohi -tuorejuustoa
150g kylmäsavustettua lohta silputtuna
2 maustemittaa tilliä
ripaus mustapippuria
Täyte 2:
2 liivatelehteä
100g maustamatonta tuorejuustoa
2dl ranskankermaa
100g fetajuustoa muruina
200g kurkkua raastettuna ja kuivaksi puristettuna
3 maustemitallista silpottua ruohosipulia
ripaus basilikaa
Koristelu:
50g maustamatonta tuorejuustoa
150g kylmäsavulohta
ruohosipulia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata margariini ja murskaa keksit. Sekoita ne tasaiseksi seokseksi. Valmista täytteet eri kulhoihin sekoittamalla täyteainekset keskenään. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna pieni määrä vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet veteen. Sekoita kumpaankin täytteeseen liivateneste huolellisesti. Vuoraa pitkä leipävuoka tuorekelmulla. Painele vajaa 1/3 osa keksiseoksesta leipävuoan pohjalle. Levitä keksiseoksen päälle täyte 1. Painele varovasti n. 1/3 osa keksiseoksesta ja levitä sen päälle täyte 2. Painele lopuksi varovasti reilu 1/3 osa keksiseoksesta päällimmäiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota tuorekelmu varovasti. Koristele mieluiseksesi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti