2. tammikuuta 2014

Jouluinen valkosuklaa-karpalo-juustokakku

 Palatakseni vielä hetkeksi joulun tunnelmaan, tein Joulupäiväksi tänä vuonna valkosuklaa-karpalo-juustokakun. Ohjeeseen sain inspiraation Kinuskikissan Valkosuklaa-glögikakusta, mutta jokusen muutoksen siihen tein. Oma kakku meni kutakuinkin näillä aineksilla: 


Pohja: 
180g pipareita
75g margariinia sulatettuna

Täyte: 
4 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
400g vaniljarahkaa
½dl vettä
200g karpaloita

Kiille:
2dl Piltti Metsämarja-sosetta
3 liivatelehteä
½ dl sekamehua



Murskaa piparit ja sekoita tasaiseksi sulatetun margariinin kanssa. Painele pipariseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata valkosuklaa. Yhdistä täytteen ainekset keskenään, paitsi vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet veteen. Yhdistä liivateseos täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada seos piparipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille liottamalla liivatteet kylmässä vedessä, ja sulattamalla ne sitten kuumennettuun mehuun. Sekoita huolellisesti metsämarjasoseen kanssa ja kaada varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.



Lisättäköön tähän itsellekin muistiksi, että kakku oli useampaan makuun liian tuhtia.
Reseptistä vähentäisin siis kermavaahdon määrää jopa puolet, samoin vaniljarahkan määrää ja valkosuklaatakin laittaisin hieman vähemmän. Piparipohja saisi kakussa maistua paremmin, ja etenkin jos tätä mielii joulun aikaan, kannattaa oman kokemuksen perusteella kakusta tehdä vähemmän raskas.


2 kommenttia:

  1. Mä tein joulupäiväksi ton Kinuskikissan valkosuklaa-glögikakun, ja se oli kyllä tosi iso pettymys. Ei maistunut miltään. Tai ne puolukat täytteessä maistui, mut muuten kakku maistui vaan ällöttävästi kermalta. Niin ja pohja oli hyvä, mutta kamalan ohut. Jotain kertonee se, että osa siitä jäi syömättä, vaikka meillä oli miehen vanhemmat ja mun veli vaimoineen sitä tuhoamassa.

    Onneksi mentiin aattona perinteisillä glögipäärynöillä!

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa tästäkin jäi osa syömättä vaikka meilläkin oli vieraita... Tuo kiille toi siihen vähän lisämakua (näin uskoisin) mutta vähentäisin silti seuraavaan versioon sekä kerman, valkosuklaan että tuon rahkankin määrää, niin et kakku jäisi matalammaksi niin piparipohja tulee enemmän esiin. Mut etenkin kermavaahtoa oli ihan liikaa, sen unohdinkin mainita tuossa kirjoituksessa. Joulun aikaan kakku saisi olla kevyempi, kun kuitenkin ruoka on tuhtia ja suklaa on tuhtia ym. Ensi jouluksi mulla muhii mielessä ihan oma kakku piparipohjan päälle, mutta saa nähdä muistanko sitä enää joulukuussa. :D

    VastaaPoista