Juhannukseksi teki mieli leipoa muffinseja, ja jostain keittiön laatikon uumenista löytyi resepti mustikka-valkosuklaamuffinseihin. Ne kuulosti hyviltä, joten pakko oli kokeilla. Hyviä ne olivatkin, mutta ruokasooda teki tepposet valkosuklaan kanssa, ja muffinit näyttivät homeisilta jo samana päivänä. Se hieman häiritsi makuelämystä, joten jos en keksi miksi näin kävi, aion seuraavalla kerralla leipoa nämä leivinjauheella. Kuvissa ne näyttävät yllättävän hienoilta.
MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINSIT
12 kpl
125 g margariinia sulatettuna
1 kananmuna
125 ml kermaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
70g valkosuklaata
2 dl mustikoita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet keskenään, ja yhdistä seokset nopeasti sekoittamalla. Kääntele taikinaan pilkottu suklaa ja mustikat.
Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti