6. lokakuuta 2012

Synttärikakku

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU

Aikaisemmassa mustikka-valkosuklaakakussa oli hieman parantamisen varaa, kun mustikat pohjalla sellaisinaan kostutti liikaa sekä pohjaa, että täytettä. Kokeilin tällä kertaa kaurakeksipohjaa, mutta omasta mielestä tähän kakkuun sopii suklaakeksipohja paremmin. Parhain versio kakusta olisi siis tällä reseptillä, mutta edellisen kakun suklaapohjalla. Silti, oikein hyvää oli tämäkin kakku ja maistui kaikille. :) Kyseinen kakku ajoi mun synttärikakun virkaa, joten innostuin koristelemaan kakun daim-rakeilla, kuvasta muokattu ikä pois.


Ohje meni kutakuinkin näin: 

150-200g kaura/suklaakeksejä
50-75g margariinia

2,5dl Flora Vispi
4dl mustikoita 
100g valkosuklaata 
1 prk Valio vaniljarahkaa
3 liivatelehteä/vastaava määrä liivatejauhetta
(tämä kakku tehty liivatejauheella)

koristelu oman maun mukaan; mustikoilla, suklaalla, rakeilla tms.


Murskaa keksit tehosekoittimella, kaulimella, lihanuijalla tms. Sulata margariini ja sekoita se keksimurujen kanssa tasaiseksi seokseksi. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mustikat. Sekoita joukkoon 2/3 osaa sulatetusta valkosuklaasta. Sekoita 1/3 valkosuklaasta vaniljarahkan joukkoon. Liota liivatejauhe pakkauksen ohjeen mukaan, ja sekoita ohuena norona mustikkavaahdon joukkoon. Käytin tähän 2 liivatelehteä vastaavan määrän liivatejauhetta. Kaada mustikkavaahto keksipohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi. Liota liivatejauhetta yhden liivatelehden verran ja sekoita ohuena norona vaniljarahkan joukkoon. Levitä rahkaseos kakun päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli jotta maut tasaantuu. Koristele ja maistele. :)


Ps. Liivatelehdet eivät toimi tässä kakussa samalla lailla, 
koska ne liotetaan kuumaan veteen eikä kermavaahtoseos kestä kuumaa vettä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti