19. lokakuuta 2012

Pätkiskakku

Hyydykekakku-innostus sen kun jatkuu. Tällä kertaa kokeilin luoda pätkiskakkua, ja kylläpä siitä herkullista tulikin. Netistä varmasti olisi löytynyt valmiitakin reseptejä, mutta päätin kokeilla omaa versiota. 


PÄTKISKAKKU


Pohja: 
210g Dops keksejä (tai minttudominoita tms. suklaakeksejä)
80g margariinia 

Täyte:
2 pussia minipätkiksiä (tai n. 10 pätkispatukkaa)
2,5dl Flora Vispi
2dl maitorahkaa 
1,5tl liivatejauhetta /3 liivatelehteä


1. Murskaa keksit tehosekoittimella, kaulimella tms. pieniksi muruiksi. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele kevyesti irtopohjavuoan pohjalle.
2. Murskaa pätkikset muruiksi. Ei haittaa vaikka jäisi isompiakin muruja, sillä pätkispalat ovat mukavia sattumia kakussa. 
3. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon maitorahka sekä pätkismurut. 
4. Liota liivatejauhe 1,5 ruokalusikalliseen kylmää vettä ja sekoita huolellisesti täytteeseen. (Jos käytät liivatelehtiä, ne kannattaa laittaa heti alkuvaiheessa likoamaan kylmään veteen, jotta ovat tässä vaiheessa valmiita liuotettavaksi. Liivatelehdet liuotetaan kuumaan veteen.)
5. Koristele pätkismurulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli, jotta maut tasaantuu. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti