10. joulukuuta 2013

Ruokaisa pekoni-päärynä-aurajuustosalaatti



Makuja.fi:n sivustolla törmäsin mielenkiintoiseen salaattireseptiin. Mielenkiintoista siitä teki tuo pekoni, mies kun tykkää pekonista paljon. Muutoksia tähän(kin) ohjeeseen kyllä tein, ja meidän salaatti meni kutakuinkin tällä ohjeella: 

1 pkt Amerikan pekonia (8 viipaletta)
1 isohko päärynä viipaloituna
1 dl valkosipulilla maustettuja leipäkuutioita
½ dl pähkinöitä
½ dl aurajuustoa
3/4 tuorekurkkua pilkottuna
½ punasipuli pilkottuna
salaattia


Paistoin ensimmäisenä pekonit pannulla ja nostin talouspaperin päälle odottamaan, jotta enin rasva imeytyy pois. Tein salaatin laakeaan kulhoon kerroksittain, ja alin kerros koostui salaatinlehdistä. Seuraavat kerrokset oli tuorekurkku, punasipuli, aurajuusto, pähkinät ja leipäkuutiot. Siihen päälle päärynäviipaleet ja kaiken päälle nostin pekoniviipaleet.
Ohjeella salaatista syö n. neljä henkilöä. Söimme salaattia vastapaistetun patongin kanssa. 
Mies tykkäsi ja oli kyllä hyvää minustakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti