7. helmikuuta 2010

Helmiä

Arkistosta löytyi kuvat neljistä helmikorviksista, joita ei vahingossakaan ole kuvattu saman taustan kanssa.. Noh. Ensimmäisten korvisten teemana oli korviksien tilaajan toiveista musta-hopea, ja se olikin helppo toteuttaa. Perustyyliksi omatekemissä korviksissa on muodostunut kaava jossa alimmaiseksi tulee isoin helmi, seuraavaksi vuorotellen pieniä ja keskikokoisia helmiä värimaailman mukaisesti. Yksinkertaista, mutta miellyttää omaa silmää. Keskimmäiset korvikset menivät joululahjaksi serkulle, värimaailma tuli luonnollisesti serkun lempivärin mukaan. Punaiset kukkahelmet on minusta varsin kivat koruissa, pitäisi tehdä niihin jatkoa kaula- tai rannekorun muodossa. Oikeanpuoleisessa kuvassa olevat korvikset löytyy molemmat kotoa, joskin on hyvin vähällä käytöllä koska allekirjoittanut ei vaan ole tottunut kantamaan korvanlehdissään noin painavia koruja. Varsinkin ruskeat miellyttäisi kuitenkin omaa makua suuresti, ja on tullut tehtyä samanlaiset korvikset myös ystävälle lahjaksi.

Ystävälle valmistui taannoin muutamia silmukkamerkkejä. Oikeanpuoleisen kuvan rinkulat kyllä vaihtui isompiin koska eihän tällainen viimeksi kouluaikaan neulonut tyttö osannut ajatella ettei puikot noista mahdu läpi. No, ongelma oli onneksi nopeasti korjattu. Silmukkamerkit noudattaa muutoin aika samaa kaavaa kuin korvakorutkin, eihän sitä tavoistaan helpolla eroon pääse. ;)

Kovin monia korusarjoja ei ole vielä tullut tehtyä vaikka mielessä on monesti ollut, mutta tässä yksi kuitenkin. Valkeista helmistä koostuva lehtisarja, jota olen kyllä paljon käyttänyt lukuun ottamatta korvakoruja jotka on aivan liian raskaat ison lehti-helmen takia. Rannekoru on kokenut kovia ja lehdestä lohennut palanen, mielessä on ollut purkaa korvikset ja tehdä lehti-helmestä uusi rannekoru. Korvikset sarjaan voisi tehdä sitten muuten samoista helmistä mutta jättää nuo isot lehdet pois. Kaulakorussa lankana on käytetty korulankaa, rannekorussa puolestaan joustavaa ohutta kuminauhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti