23. heinäkuuta 2014

Mansikka-marianne juustokakku

Meidän ehdoton uusi lemppari juustokakuissa; mansikka-marianne juustokakku, nam!
Ohje löytyi Kinuskikissalta, ja tällä kertaa jopa lähes ilman muutoksia.


Pohja: 
200g suklaakeksejä 
(olen tehnyt sekä dominoista, että dops-kekseistä)
50g margariinia sulatettuna 

Täyte: 
2dl vispikermaa/kasvirasvasekoitetta
120g Fazer Marianne Crush -rouhetta
(laitoin kyllä koko 150g:n pussillisen eikä kukaan valittanut...)
200g vaniljarahkaa
5kpl liivatelehtiä
1dl kiehuvaa vettä

Pintakerros: 
400g mansikoita
(ohjeessa käytetty pakastemansikoita, itse tein tuoreista)
4kpl liivatelehtiä
1dl mansikan mehua/muuta punaista mehua

Ohje isolle irtopohjavuoalle.

Murenna keksit ja sekoita keksimurska sulatetun margariinin kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush -rouhe, sekä rahka. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Kiehauta pieni määrä vettä ja liota liivatteet joukkoon. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon, ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt. 

Soseuta mansikat sauvasekoittimella/tehosekoittimella. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa mehua. Sekoita jäähtynyt, huoneenlämpöinen liivateliemi mansikkasurvokseen, ja levitä seos varovasti hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia, tai yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti