11. toukokuuta 2014

Pitsapiirakka

Vietettiin eilen lasten synttäreitä, joita varten tuli leivottua. Makea puoli oli kaikki tuttua ja turvallista, mutta suolaisten puolelta innostuin kokeilemaan pitsapiirakkaa netistä löytämäni ohjeen mukaan.
Täytteiksi valitsin valkosipulitonnikala-paprika sekä jauheliha-aurajuusto.
Tästä tuli kyllä hyvää, ja oli helppo tehdä isompikin määrä. Ohjeessa ei mainittu mitään tomaattimurskasta, mutta itse ehkä lisäisin sen pohjan päälle tuomaan hieman kosteutta.


PITSAPIIRAKKA
(pellillinen)

2½ dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivinjauhetta
150 g margariinia
2 dl maitoa

Täyte:
1 tlk valkosipulitonnikalaa
½ suippopaprika kuutioituna
n. 4 dl juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi niiden sekaan margariini. Sekoita maito nopeasti joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla varustetulle uunipellille. Levitä piiraalle haluamasi täyteainekset. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. 


Alkuperäinen ohje oli piirakkavuokaan, ja muutenkin tein siihen pieniä muutoksia.
Alkuperäisen ohjeen löydät täältä: Klick!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti