10. kesäkuuta 2013

Touhutaaperoiden synttärijuhlat

Meillä vietettiin viikonloppuna lasten yhteissynttäreitä aurinkoisissa merkeissä. Leivonnaisissa seikkaili esikoisen ehdottomat (ja vähän äidinkin) suosikit; Muumit.


Tarjolla suklaista täytekakkua, mustikkajuustokakkua, maailman parhaita viipalepikkuleipiä sekä suolaiselta puolelta tonnikala-fetajuustopiirakkaa ja kinkku-aurajuustopiirakkaa.


Täytekakkuna toimi suklaapohjainen täytekakku. Harjoituskakusta poiketen se tehtiin suunnilleen tällä ohjeella: 6 munaa, 2 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, ½ dl tummaa kaakaojauhetta sekä 2 tl leivinjauhetta(suunnilleen siksi, että kakkupohja otettiin muutoin äidin ulkomuistista, mutta lisäsimme siihen vain tuon kaakaojauheen). Kakkupohja oli onnistunut, joskin sitä olisi saanut kostuttaa hiukka enemmän. Kostutukseen käytimme monihedelmätuoremehua paremman puutteessa. Täytteinä kakussa oli itsevalmistetut banaani- ja vadelmarahkat, joihin tuli siis banaanin/vadelman lisäksi maitorahkaa, kermaa ja hieman sokeria. 
Koristelu on pitkälti harjoituskakun mukainen, lisättynä muumit toki. Suklaakuorrutuksen tein tällä kertaa maitosuklaasta, koska tumma suklaakuorrute maistui kakussa hieman liikaa yli muiden. 


Muumit on tehty valkoisesta vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta piparimuottien avulla. Niiskuneidin hiukset ja nilkkakoru banaanin -makuisesta lakusta. Silmät elintarvikeväriä. Muumejahan harjoittelinkin samalla tekniikalla jo keväällä: Klick!
Lisäksi koristeluun sydän -strösseleitä, tai mitä lie ovatkaan. 


Mustikka-juustokakun tein Kotimamin blogin ohjeen mukaan, paitsi keksipohjaksi tuli domino-pohja. 
Pikku Myy puolestaan tehty samaisesta kaulintamassasta kuin muumitkin. Piirsin Myyn kuvan leivinpaperille ja leikkasin irti, jonka jälkeen veitsellä leikkasin Myyn kaulintamassasta. Tämän jälkeen reunustin sen elintarviketussilla, ja värjäsin elintarvikeväreillä. Täytyy sanoa, että olen kyllä tähän Pikku Myyhyn (tahi niihin molempiin, juustokakkuja oli kaksi kappaletta) erittäin tyytyväinen. Leikkaaminen ei ollut kovin helppoa, kun oli kyse noinkin monimuotoisesta hahmosta. Leivinpaperia ei saanut kiinnitettyä joten se meinasi koko ajan liikkua massan päällä. Tämä oli myös ensikosketukseni elintarvikeväreihin, joten maalauskin meni siihen nähden ihan kiitettävästi. 


Kaulintamassa hieman takertui pöytään, ja halkeili irroitusvaiheessa mistä johtuu valkeat jäljet Myyn mekossa. Tämän vuoksi ohjeessa luki, että kaulintaan tulisi käyttää tomusokeria, mutta enhän minä jaksanut pöytää sotkea. ;) Kasvojen beige väri taas olikin geelipohjainen eikä oikein soveltunut yhteen massan kanssa, siitä ei saanut tasaista jälkeä millään. Mutta eipähän jäänyt aivan valkoinen Myykään.  Pikkuleipinä ikisuosikki, meidän talon joka juhlista takuuvarmasti löytyvät Maailman parhaat viipalepikkuleivät. Ohje: Klick!Suolaiset piiraatkin tein aiemmin hyväksi todetulla reseptillä: Klick!
Täytteinä tonnikala-fetajuusto ja kinkku-aurajuusto. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti