1. heinäkuuta 2012

Mansikka-suklaakakku


MANSIKKA-SUKLAAKAKKU


POHJA: 
150g domino-keksejä
50g margariinia
TÄYTE: 
3 liivatelehteä
1 prk Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa
2 prk Valio maustettua vanilja rahkaa
1 rkl sokeria
2 dl tuoreita mansikoita kuutioina
2 riviä (8 palaa) Fazerin sinistä suklaata
KORISTEEKSI: 
Suklaarouhetta
Mansikoita

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja yhdistä keksimurut sulatetun margariinin kanssa. Pohjusta leivinpaperilla 22cm:n irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle. 

Kuutioi 2 dl tuoreita mansikoita ja levitä ne keksipohjan päälle. 


Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään. 
Sulata suklaa mikrossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä. 

Yhdistä liivatteet vaniljarahkojen ja sulatetun suklaan kanssa samalla sekoittaen. 
Lisää lopuksi sokeri ja kermavaahto.
Kaada täyte keksiseoksen ja mansikoiden päälle. 
Jätä kakun pinta pehmeän aaltoilevaksi. 


Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai yön yli.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Ripottele Mansikka-suklaakakun pinnalle suklaarouhetta ja koristele mansikoilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti