13. heinäkuuta 2011

Ennen Wanhaan

Ihania tavaroita, astioita, leluja ym. meiltä kotoa ja vanhempieni luota, 1800-1980-luvuilta.


Nämä on mun suosikkeja äitin astiakaapissa. Laseja löytyy omastakin kaapista neljä kappaletta kirppislöytöinä, äidillä niitä on 6. Lautasetkin on ihanat.


Lisää astioita. Kuvan vasemmassa alareunassa on leivänpaahdin 80-luvun mallia, toimii edelleen! Wanha kunnon rowenta. :)


Kahdet kukkaverhot 70-luvun kuoseissa ja kaunis maljakko myöskin 70-luvulta.


Lapsena en tuosta keltaisesta padasta tykännyt yhtään, koska jostain syystä siitä tuli mulle hernekeitto mieleen. Josta en siis tykännyt. En edelleenkään ole suuri hernekeiton ystävä, mutta padasta tykkään tänä päivänä kovasti. Eikä se edes ole kovin hernekeittomainen, vaikka siinä herneen vihreää onkin. Oikeanpuoleisissa laseissa puolestaan myytiin 70-luvulla silliä, joista äiti sitten päätti tiskata käyttöön 12 sillilasia. Lapsena nimitettiin näitä pyramidilaseiksi, kunnes kuultiin sillitarina.


Violetteja jälkiruokakulhoja äidin kaapeista löytyy puoli tusinaa, nämäkin 70-luvulta. Aivan ihania. <3 Kahvikupposet tasseineen puolestaan 60-luvulta, olikohan nuo siniset jotka on oikein juhla-astiastoksi aikanaan ostetut.


1800-luvulta tarjoiluastia. Kaunis. Äidin äidin äiti on tämän saanut häälahjaksi aikanaan.


Älä sorru elon taistelussa. Äidin lapsuudenkodista pelastettu taulu, laitettu uusi lasi myöhemmin. Taulu on n. 50-luvulta.


Maitokärryt, pihdit ja maitotonkka. Kärryjä käytetään nykyisin puun kuljetukseen ja tonkkaa kukkaruukkuna. :)Olohuoneen kruunulamppu 60-luvulta.


Lisää 60-luvun lamppuja. Kaksi ensimmäistä äidin silloiselta työpaikalta.


Vanha puinen matkalaukku pelastettiin äidin lapsuudenkodista, 1800-luvulta. Tuohivirsut samasta paikkaa, ikä tuntematon mutta vanhat kuitenkin. Kukkavaaka 80-luvun tyyliin.


70-luvun helistin, tällä on kuulemma siskon kanssa leikitty kovasti aikoinaan. :)


Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä aidot 70-luvun vaunut ja rattaat. Etenkin nuo vaunut on tosi symppikset. :) Molemmat on olleet mun siskolla ja minulla käytössä, ja taitaapa olla että olivat serkullekin lainassa. Ihanat. Vaunuista olisi tarkoitus kunnostaa meille mummola-vaunut siihen mennessä kun pikku-kakkosen aika on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti